Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun ve Selimiye mahalleleri arasındaki makilik ve otluk alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için çok sayıda arazöz ve ilk müdahale ekibi bölgeye ulaşırken, havadan da söndürme çalışmaları başladı.
Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun bir çaba sarf ettiği belirtildi. Bölgedeki yangın söndürme helikopterleri de yangına müdahale ediyor. Ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için de yoğun çaba gösteriyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, yetkililer yangının kontrol altına alınmasının ardından detaylı bir inceleme başlatacaklarını bildirdi.
Yangın bölgesindeki rüzgarın hızı ve yönü, söndürme çalışmalarını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Ekipler, rüzgarın yönüne göre yangına müdahale stratejilerini belirliyor. Bölgedeki vatandaşlar da yangınla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.
Öte yandan, yangın bölgesine yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar, olası bir tahliye durumuna karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıldı. Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiğini ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Yangının çıkış sebebi ve hasar tespiti çalışmaları ise yangın kontrol altına alındıktan sonra yapılacak.
Yangın bölgesindeki son durum ve söndürme çalışmalarıyla ilgili gelişmeler anlık olarak takip ediliyor ve kamuoyuyla paylaşılıyor. Yangın söndürme çalışmalarına destek veren tüm ekiplere teşekkür eder, bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.
SAVUNMA SANAYİ
06 Mayıs 2026EKONOMİ
06 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026SAVUNMA SANAYİ
06 Mayıs 2026GÜNDEM
06 Mayıs 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4716 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2401 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2354 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2314 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2312 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.