DOLAR 45,2482 0.07%
EURO 53,3977 0.42%
ALTIN 6.906,671,29
BITCOIN 3618808-2.04167%
Mersin
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TOKİ Sosyal Konut Kurası Sonrası Başvuru İadeleri Başladı: Nasıl Alınır?
18 okunma

TOKİ Sosyal Konut Kurası Sonrası Başvuru İadeleri Başladı: Nasıl Alınır?

ABONE OL
6 Mayıs 2026 15:50
TOKİ Sosyal Konut Kurası Sonrası Başvuru İadeleri Başladı: Nasıl Alınır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOKİ Sosyal Konut Kampanyası’nda İstanbul’daki Kura Sonuçları ve Başvuru İadeleri

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen 500.000 Sosyal Konut Kampanyası kapsamında İstanbul’da inşa edilecek 100.000 konut için hak sahipliği belirleme kurası, 25-26-27 Nisan 2026 tarihlerinde tamamlandı. Kura sonuçlarının ardından hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin iadesine başlandı.

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, kura sonuçlarında hak kazanamayan vatandaşların başvuru bedelleri, başvuru sırasında T.C. Ziraat Bankası tarafından başvuru sahibi adına açılan hesaplara iade edildi. Vatandaşlar, başvuru bedellerini farklı yöntemlerle geri alabilecekler.

Başvuru Bedeli İadesi Nasıl Alınır?

T.C. Ziraat Bankası aracılığıyla başvuru bedellerini iade almak isteyen vatandaşlar için çeşitli seçenekler sunuluyor:

  • Kartsız İşlemler: Ziraat Bankası ATM’lerinden, ‘Kartsız İşlemler’ menüsünden ‘Diğer İşlemler’ seçeneği altında yer alan ‘Diğer Para Çekme’ menüsünden ‘TOKİ Başvuru İadesi’ seçeneği ile iade işlemleri gerçekleştirilebilecek.
  • Şube Başvurusu: Başvuru sahipleri, T.C. Ziraat Bankası şubelerine müracaat ederek ‘SÇS (Sıra Çağrı Sistemi)’ numarası aldıktan sonra iade işlemlerini tamamlayabilirler.
  • Hesabını Kapatanlar: Hesabını kapatmış olan vatandaşlar ise başvuru bedeli iade işlemlerini ilgili Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

Ek Bilgiler

TOKİ yetkilileri, başvuru bedeli iade işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtiyor. Vatandaşların, belirtilen yöntemleri takip ederek iade işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekleri ifade ediliyor.

Güncel Bir Olay: Erzurum’da Pompalı Tüfekle Saldırı

Öte yandan, Erzurum’dan gelen bir haberde, boşanma aşamasında olduğu eşinin Instagram hesabı açmasına sinirlenen S.T. (26) isimli şahsın, kayınpederinin evine pompalı tüfekle ateş ettiği bildirildi. Olayın ardından kaçan S.T., polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Bu olay, sosyal konut kampanyası ile ilgili gelişmelerin yanı sıra, güncel ve önemli bir gelişme olarak kamuoyuna duyuruluyor.

Kaynak: Habertürk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.