DOLAR 45,3180 0.13%
EURO 53,2479 -0.08%
ALTIN 6.878,740,93
BITCOIN 3605885-1.52667%
Mersin
22°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yardım Derneği Üzerinden 72 Milyonluk Vurgun: 21 Şüpheli Gözaltına Alındı
6 okunma

Yardım Derneği Üzerinden 72 Milyonluk Vurgun: 21 Şüpheli Gözaltına Alındı

ABONE OL
6 Mayıs 2026 09:23
Yardım Derneği Üzerinden 72 Milyonluk Vurgun: 21 Şüpheli Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen bir soruşturma kapsamında, yardım adı altında toplanan yaklaşık 372 milyon 558 bin 491 liralık kaynağın 72 milyon liralık kısmının amacı dışında kullanıldığını tespit etti. TRT Haber’in haberine göre, derneğin mali işlemlerine yönelik yapılan detaylı incelemeler ve araştırmalar sonucunda, söz konusu paranın şüphelilerin şahsi harcamalarında kullanıldığı belirlendi.

Mali analizler, banka hareketleri ve ilgili kayıtların incelenmesiyle elde edilen bulgular, paranın dernek faaliyetleri yerine, şüphelilerin hesaplarına “huzur hakkı”, “maaş ödemesi” gibi açıklamalarla usulsüz bir şekilde aktarıldığını ortaya koydu. Bu durum, dernek yöneticilerinin beyan edilen gelirleri ile mali durumları arasında ciddi bir orantısızlık olduğunu da gözler önüne serdi.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirleri aklama fiilini organize bir şekilde gerçekleştirdikleri tespit edildi. Bu kapsamda İstanbul, Sivas ve Muğla’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Emniyet yetkilileri, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini ve olaya karışan diğer kişilerin de tespit edilmeye çalışıldığını belirtti. Soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller ve bilgiler doğrultusunda, gözaltı sayısının artabileceği de ifade ediliyor. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.