Samsun’da, geride kalan av sezonunda özellikle iri hamside yaşanan bollukla birlikte balık fiyatlarının düşmesi, balıkçıların yeni sezona umutla bakmasını sağlıyor. Kıyı ve olta balıkçılığı ile tatlı su balığı avcılığının devam ettiği bu dönemde, etkili olan yağışlar Karadenizli balıkçıların beklentilerini artırdı. TRT Haber’in haberine göre, Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, yağışların Karadeniz’deki balık varlığı açısından umut verici olduğunu belirtti.
Malkoç, yağışlarla birlikte derelerden denize taşınan organik maddelerin balıkların beslenmesi için önem taşıdığını vurguladı. Bu organik maddelerin, balıkların besin zincirini destekleyerek yeni sezonda bereketli bir dönem geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Malkoç, “Bu sene son yılların en fazla yağmuru yağdı. Bizim için çok iyi bir veri. İnşallah denizde plankton oluşur. Bu olursa balıklar büyür. Yiyeceği bu sene denizde bol görünüyor” şeklinde konuştu.
Derelerden denize taşınan organik maddelerin balık varlığını desteklediğini belirten Malkoç, “Şu an deniz çok soğuk ama derelerden denize çamur aktığını görüyoruz. İçinde her şey var. Tam çiçeklerin olduğu zamanda yağmurla beraber hepsi denize gitti. Bu plankton, balıklar için yiyecek. Bizim için çok iyi bir şey” dedi. Malkoç, Karadeniz’in verimli bir deniz olduğunu vurgulayarak, bu denizi korumanın önemine dikkat çekti.
Geçtiğimiz sezonun balıkçılar için bereketli geçtiğini hatırlatan Malkoç, özellikle hamside bolluk yaşandığını ve vatandaşların uygun fiyatlarla balık tükettiğini belirtti. Karadeniz’de geçen sezon iri hamsi avlandığını ve son yılların en iyi sezonlarından birinin geçirildiğini dile getiren Malkoç, “Geçen seneye ve daha önceki yıllara göre bu sezon avcılık daha fazla oldu. Balık bol olunca fiyatlar da çok düşük seyretti. Hamsi de oldu, diğer balık türlerinde de bereketli bir sezon geçirdik” ifadelerini kullandı.
Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Bat da yağışların dereler ve nehirler aracılığıyla Karadeniz’e daha fazla organik madde taşıdığını ve bunun denizdeki besin zincirini desteklediğini belirtti.
SAVUNMA SANAYİ
22 Haziran 2026EKONOMİ
22 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Haziran 2026GÜNDEM
22 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Haziran 2026GÜNDEM
22 Haziran 2026
1
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3569 kez okundu
2
Çölyak Hastalığı: Yaşam Boyu Glutensiz Diyet Mücadelesi ve Yanıltıcı Yaklaşımlara Dikkat
3424 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3419 kez okundu
4
Bursa’da Tefecilik ve Yağma Operasyonunda 11 Tutuklama: Çiftçileri Hedef Alan Suç Örgütüne Darbe
3418 kez okundu
5
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3414 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.