Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşanan akılalmaz bir olay, gündeme damgasını vurdu. Boşanma aşamasındaki eşinin evine girmeye çalışan M.S. (48), banyonun havalandırma boşluğundan içeri girmeye çalışırken sıkışıp kaldı. Olay, eşinin işte olduğu sırada meydana geldi.
AA’da yer alan habere göre, eşinin eve gelmesiyle birlikte havalandırma boşluğundan gelen sesleri duyan kadın, derhal Kadın Destek Uygulaması’ndan (KADES) yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine kısa sürede polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan M.S., itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı.
Kurtarıldıktan sonra Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan M.S., tedavisinin ardından polis merkezine götürüldü. Kadının polise verdiği ifadede, eşinin eve girmesi halinde kendisini öldüreceğini belirttiği öğrenildi. Bu korkunç iddia, olayın vahametini bir kat daha artırıyor.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, M.S.’nin eylemi ve kadının beyanları, boşanma süreçlerindeki şiddet ve tehditlerin ne kadar ciddi boyutlara ulaşabildiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer durumlarla karşılaşan kadınların KADES gibi destek mekanizmalarına başvurmalarının önemini vurguluyor.
Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri’nden de bir haber geldi. ABD’de bir federal yargıç, eski Başkan Donald Trump ile bağlantılı Beyaz Saray balo salonu projesinin inşaatını durdurma kararı aldı. Washington’daki proje alanında, mahkeme kararının ardından inşaat çalışmalarının durduğu görüldü. Bu karar, projenin geleceği hakkında soru işaretleri yaratırken, siyasi çevrelerde de yankı uyandırdı.
Bu iki farklı olay, farklı coğrafyalarda yaşanmış olsa da, her ikisi de hukuksal süreçler ve kişisel güvenlik konularındaki hassasiyetleri bir kez daha gündeme getiriyor. Özellikle Yozgat’taki olay, aile içi şiddetin ve boşanma süreçlerindeki risklerin ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor.
SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026EKONOMİ
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026SAVUNMA SANAYİ
02 Haziran 2026GÜNDEM
02 Haziran 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4864 kez okundu
2
Interpol ve Europol Tarafından Aranan Cinayet Şüphelisi Tunahan Çetkin Antalya’da Yakalandı
3240 kez okundu
3
Uluslararası Seviyede Aranan Cinayet Şüphelisi Antalya’da Yakalandı: Interpol Listesindeki Çetkin Gözaltında
3172 kez okundu
4
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Büyük Çaplı Yangın
3163 kez okundu
5
Arnavutköy’de Fabrika Yangını: Anadolu Mahallesi’nde Korku Dolu Anlar
3162 kez okundu