DOLAR 45,0379 0.19%
EURO 52,8518 0.28%
ALTIN 6.814,230,53
BITCOIN 3484398-0.43729%
Mersin
22°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Rusya’dan Ukrayna’ya Yoğun Hava Saldırısı: Şehirler Hedef Alındı, Can Kayıpları Yaşandı
27 okunma

Rusya’dan Ukrayna’ya Yoğun Hava Saldırısı: Şehirler Hedef Alındı, Can Kayıpları Yaşandı

ABONE OL
25 Nisan 2026 16:29
Rusya’dan Ukrayna’ya Yoğun Hava Saldırısı: Şehirler Hedef Alındı, Can Kayıpları Yaşandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna’da savaş şiddetlenmeye devam ediyor. Ukrayna Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya bu gece Ukrayna’nın farklı bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda, balistik ve seyir füzelerinin yanı sıra insansız hava araçları (SİHA) kullanıldı.

Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’ya doğru 47 füze fırlattığı ve saldırıda “İtalmas”, “Şahed” ve “Gerbera” tipi 619 SİHA kullandığı belirtildi. Ukrayna hava savunma kuvvetleri, 30 füze ve 580 SİHA’yı etkisiz hale getirdiğini duyurdu. Ancak, kalan füze ve SİHA’ların ülkenin 23 farklı noktasına isabet ettiği ifade edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırılara tepki gösterdi. Zelenski, saldırıların çoğunun şehirlerdeki sıradan altyapıyı hedef aldığını belirtti. Konutlar, enerji tesisleri ve işletmelerin hasar gördüğünü aktaran Zelenski, saldırılar sonucu en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 30’dan fazla insanın yaralandığını duyurdu.

Dnipro kentindeki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Zelenski, bir konuta yapılan saldırının ardından enkaz altında hala insanların olabileceğini ifade etti. Zelenski ayrıca, Avrupa Birliği’ne Rusya’ya yönelik 21. yaptırım paketi üzerinde çalışma çağrısında bulundu.

Saldırıların ardından, uluslararası toplumdan kınama mesajları gelirken, Ukrayna’ya destek mesajları da yayınlandı. Savaşın etkileri, sivil kayıplar ve yıkımla birlikte daha da derinleşiyor. Ukrayna, Rusya’nın saldırılarına karşı koymaya devam ederken, uluslararası toplumdan daha fazla destek ve yardım beklentisi içinde.

Kaynak: TRT Haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r