Basın İlan Kurumu (BİK), Türk basınının gelişimine yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. Rektörlük binasında gerçekleştirilen imza töreniyle, iki köklü kurum arasında eğitim, araştırma ve uygulama odaklı çok yönlü bir iş birliği süreci resmen başlamış oldu. Bu iş birliği, kamu-akademi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefiyle atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Protokol kapsamında, BİK Genel Müdürü Abdulkadir Çay ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın liderliğinde, taraflar arasında çeşitli ortak çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar arasında sertifika programları, eğitim programları, seminerler, çalıştaylar ve konferanslar yer alacak. Ayrıca, uygulamalı eğitimler ve ortak araştırma projeleri de iş birliğinin önemli bir parçasını oluşturacak. Bu sayede, öğrencilerin ve akademisyenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.
İş birliği, sadece eğitim ve araştırma alanlarıyla sınırlı kalmayacak. Eğitim materyallerinin geliştirilmesi, karşılıklı uzman desteği sağlanması ve ihtiyaçlar doğrultusunda özel eğitim programlarının tasarlanması da protokolün kapsamına dahil edildi. Öğrenciler, akademisyenler ve kurum personelinin katılımıyla sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçirilecek. Bu projeler, hem öğrencilerin deneyim kazanmalarını sağlayacak hem de topluma fayda sağlayacak.
Protokol, Basın İlan Kurumu’nun üniversite bünyesinde düzenleyeceği etkinlik ve projelerde İstanbul Üniversitesi’nin duyuru, katılım ve mekân desteği sağlamasını da öngörüyor. Üniversite, Kurumun öğrenci ve akademisyenlere yönelik programlarının ilgili kitlelere ulaştırılması konusunda da destek verecek. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi öğrencileri, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Basın İlan Kurumu bünyesinde uygulamalı eğitim ve staj imkânından yararlanabilecekler. Staj programları, akademik takvimle uyumlu olacak ve eğitim amaçlı olarak düzenlenecek.
Bu iş birliği ile iki kurum arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılması, öğrencilerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve kamu-akademi iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede, hem İstanbul Üniversitesi öğrencileri daha donanımlı hale gelecek hem de Türk basınının gelişimine katkı sağlanacak. Habertürk’te yer alan habere göre, bu protokol, iki kurumun ortak hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
30 gün önceEKONOMİ
30 gün önceSAVUNMA SANAYİ
30 gün önceGÜNDEM
30 gün önceSAVUNMA SANAYİ
05 Mart 2026GÜNDEM
05 Mart 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
3570 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
1219 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
1190 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
1150 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
1143 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.