İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve aralarında belediye yetkililerinin de bulunduğu 18 kişi, rüşvet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla tutuklandı.
Soruşturma, Ataşehir Belediyesi’nde ihale, imar ve iskan işlemlerinde rüşvet alındığı yönündeki ihbarlar üzerine başlatılmıştı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında şüphelilere ait MASAK raporlarını ve HTS kayıtlarını inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda, özellikle iskan ve yapı ruhsatı işlemlerinde rüşvet karşılığında işlem yapıldığına dair bulgulara ulaşıldı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından, aralarında Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim amirlerinin de bulunduğu 19 şüpheli, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında Birkan Birol Yıldız, Orhan Aydoğdu ve Oğuz Kaya’nın da olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında yakalanan bir diğer şüpheli Nimet Karademir ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bu gelişmeler yaşanırken, Isparta’dan gelen bir haber ise gündeme bomba gibi düştü. 32 yaşındaki Süleyman Emre Elma, kuzeni 36 yaşındaki D.Ç. ile yaşadığı bir tartışmanın ardından silahla D.Ç.’ye ateş etti. D.Ç. ağır yaralanırken, Elma aynı silahla intihar etti. D.Ç. hastaneye kaldırılırken, Elma’nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.
Ataşehir Belediyesi’ndeki rüşvet soruşturması ve Isparta’daki trajik olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Soruşturmaların detayları ve gelişmeler, yakından takip ediliyor.
Kaynak: Habertürk
SAVUNMA SANAYİ
22 Nisan 2026EKONOMİ
22 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026SAVUNMA SANAYİ
22 Nisan 2026GÜNDEM
22 Nisan 2026
1
Türk Savunma Sanayii Şirketleri, Dünyanın En Büyükleri Arasında Yükselişte
4499 kez okundu
2
Anahat Holding ve Gain Medya’ya Operasyon: Gözaltılar ve Kayyum Ataması
2173 kez okundu
3
Ahmet Çakar Hakkında MASAK Raporu: Milyonlarca Liralık Şüpheli Para Akışı İddiası
2131 kez okundu
4
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Dünyası Vizyon Belgesi Açıklaması
2090 kez okundu
5
Konut Fiyatlarında 21 Ay Sonra Reel Artış Kaydedildi
2087 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.